Kroppens Mysterier

Boken skrevs för alla som vill veta mer om hurKroppens Mysterier
kroppen funkar. Det finns massor av saker som verkar väldigt konstiga när man  börjar fundera på dem. Ta till exempel skratt. Var kommer det från? Och hur  kommer det sig att vi kan skratta så vi ramlar omkull?

I boken får nio kapitelfrågor om kroppen massor med svar.  För så är det. Så fort du böjar ta reda på hur något fungerar, blir det lätt  att bli intresserad av något som ligger nära.

Som att gäspningar – precis som skratt – är ett arv från  när vi var stenåldersmänniskor! Och då vill du genast veta mer om gäspningar.  Smittar de verkligen? Är det samma sak med nysningar? Varför då i så fall? Och  är nysning och rysning nära besläktat? Ja, så där håller det på.

Varje kapitel har också både en nördruta för dig som vill  veta mer, och en ”visste du att” ruta med korta roliga fakta.

I slutet av boken finns också en Frågelåda med nio kuliga  frågor med ännu fler kuliga svar! Testa kompisen, eller varför inte dina syskon
och föräldrar!

Boken har också en egen webbplats.

 

Där  du kan läsa mer om innehållet, titta på mängder med snygga bilder  som inte fick plats i boken. Eller varför inte kolla in alla länkar! Där kan du läsa mer om ämnena som tas upp i boken. Varje kapitel förklaras på en egen sida så att du enkelt ser vilka frågor  som tas upp – och en del om svaren.

Webbplatsen har även en egen sida för lärare som vill  använda boken i undervisningen.

Läs en liten recension av boken!

Köp  boken!