Vattnets Mysterier 2

Varför ligger vi i fostervatten? Har kamelen vatten i puckeln? Varför finns tidvatten? Hur fungerar svett? 

Äntligen har den populära boken Vattnets mysterier kommit i en nyutgåva. Den är uppdaterad med de senaste rönen och är på nytt faktagranskad av nio vetenskapliga experter! En för varje kapitel – hur många barnböcker har den bakgrunden?

Den femte Mysterie-boken handlar om vatten på längden och bredden. På samma lekfulla sätt som Miljöns Mysterier, Energins Mysterier, Kroppens Mysterier och Naturens Mysterier ges förklaringar och svar på nyfikna frågor.

Men här talas inte om tunga och krångliga saker, som syre- och väteatomer, mer om att vi alla är beroende av vatten: människor, elefanter och minsta grässtrå. Och varför vi är det. I alla kapitel får läsaren reda på spännande saker om intilliggande ämnen. I kapitlet om hur vatten släcker eld skildras brandmännens sätt att arbeta. I kapitlet om regn beskrivs även hur lejon vandrar i Tanzania. Och i kapitlet om dricksvatten berörs såväl ökenoaser som planeten Jupiter. Och om det är bra att odla fisk.

Hela boken är uppbyggd kring spännande frågor kring vad som händer runt omkring oss, aktuell forskning om frågor som handlar vatten och hur det berör oss i vardagen.

Varje kapitel har specialgranskats av vetenskaplig expertis inom just det området.

I boken får nio stycken kapitelfrågor om vattenfrågor massor med svar. Varje kapitel har också både en ”faktalåda” för dig som vill veta mer, och en “visste-du-att-ruta” med korta roliga fakta.Det finns något för alla nivåer, från den som bara vill titta på intressanta foton eller läser faktarutor till den som slukar allt – och för nyfikna föräldrar och lärare som vill veta mer.

Köp den direkt från förlaget! ->BUTIK

Eller låna den på bibliotek.

Boken har även en egen webbplats (öppnas i nytt fönster)

Kapitelfrågorna är:
Simmar vi i en säck med vatten?
Är Röda havet verkligen rött?
Kan vi dricka 100 år gammalt vatten?
Är människan en ful fisk?
Hur mycket dricker en elefant?
Kan isklumpar berätta historier?
Varför släcker vatten eld?
Visst är det kul när det regnar?
Flyttar månen på vårt vatten?

Läs en recension från BTJ

Läs en recension i tidningen Finlands Natur!

Fakta
ISBN 9789198056747
Antal sidor: 48
Hårda pärmar: Ja

Provläs boken! (öppnas i nytt fönster)