Kroppens Mysterier

Boken Kroppens Mysteriers omslag med titelns bokstäver ifyllda med bilder från bokens innehåll, som exempelvis hud och fingeravtryck.

Boken skrevs för alla som vill veta mer om hur
kroppen funkar. Det finns massor av saker som verkar väldigt konstiga när man  börjar fundera på dem. Ta till exempel skratt. Var kommer det från? Och hur  kommer det sig att vi kan skratta så vi ramlar omkull?

I boken får nio kapitelfrågor om kroppen massor med svar.  För så är det. Så fort du böjar ta reda på hur något fungerar, blir det lätt  att bli intresserad av något som ligger nära.

Som att gäspningar – precis som skratt – är ett arv från  när vi var stenåldersmänniskor! Och då vill du genast veta mer om gäspningar.  Smittar de verkligen? Är det samma sak med nysningar? Varför då i så fall? Och  är nysning och rysning nära besläktat? Ja, så där håller det på.

Varje kapitel har också både en nördruta för dig som vill  veta mer, och en ”visste du att” ruta med korta roliga fakta.

I slutet av boken finns också en Frågelåda med nio kuliga  frågor med ännu fler kuliga svar! Testa kompisen, eller varför inte dina syskon
och föräldrar!

Läs en liten recension av boken!

Köp boken, den finns i lager!